Blog

Do It yourself - bike repair workshop

Objavljeno: 21. 20. 2011 ob 15:20

Skupaj z vrhunskimi serviserji priznane slovenske kolesarske znamke CULT bomo ponovno organizirali dvodnevno večerno delavnico, ki je namenjena prav vsem, ki se vozite s kolesom (cestnima ali gorskim) pa ste se spraševali kako za vraga se pa zamenja veriga ali nastavi menjalnik na kolesu.

Kratek opis

Na delavnici se bomo naučili:

  • Pravilno nastaviti in pripraviti kolo pred vožnjo
  • Odpraviti in preprečiti težave ki jih lahko srečamo na turi, izletu ali pa samo na poti v službo
  • Osnovne nastavitve vzmetenja
  • Vzdrževanje in nega kolesa in njegovih vitalnih delov
  • Kaj storiti, ko se vrnemo s ture, da nam bo kolo še dolgo in dobro služilo

Kdaj in kje

Torek in sreda 28.10. in 29.10.2009 v trgovini Cult na Tržaški cesti 87b v Logatcu

Pričetek ob 19:30

Cena

30€ na osebo

Prijave na elektronski naslov info@adventure.si ali 041 396 030

Število udeležencev je omejeno zato pohitite s prijavami.

Ker je tečaj praktične narave priporočamo, da s seboj pripeljet svoje (cestno ali gorsko, lahko pa tudi obe) kolo.

Komentarji: 2 | Dodaj komentar!

MTB teachers - update course

Objavljeno: 13. 09. 2009 ob 0:09

We have successfully finished first update course for MTB teachers.  Work and fun were topics of the day. All in all great day.PPhoto

Komentarji: 1 | Dodaj komentar!

M/B Peltastis dive report!

Objavljeno: 5. 43. 2008 ob 23:43

Malo z zamudo pa vendar :-)

Izet je uspel in osem se nas je odpravilo na Krk. Vreme na kopnem je bilo idealno za izlet. Burja ki je pihala prejšnje dni se je pomirila, za seboj pa pustila vprašanje o vidljivosti v vodi. Po prihodu v Šilo, smo se udobno namestili ter pripravili opremo. Kratka vožnja s čolnom nas je pripeljala na lokacijo in takoj po vstopu v vodo je bilo jasno, da vidljivost ne bo zelo dobra. Kljub temu smo opravili dva zanimiva potopa.

Kako je bilo si lahko ogledate na kratkem filmčku.

 (Either JavaScript is not active or you are using an old version of Adobe Flash Player. Please install the newest Flash Player.)

Nasvidenje naslednjič

Komentarji: 2 | Dodaj komentar!

Učitelj gorskega kolesarstva

Objavljeno: 1. 13. 2008 ob 3:13

Za nami je uspešno opravljen tečaj za učitelje gorskega kolesarstva. Z Rokom sva preživela nekaj poučnih dni v družbi predavateljev in ostalih kandidatov. Za naju je bil Bike Park novo “igrišče”, ki sva ga sprva bolj zadržano preizkušala. Na koncu pa sva, po zaslugi Gorazda Stražišarja in ostalih predavateljev, suvereno premagovala prej neznane ovire. Tečaj je poučen in nudi dobro osnovo za razvoj gorsko kolesarskega turizma tako v parkih kot tudi na vodenih izletih. Organizatorji se zavedajo, da je vedno prostor za izboljšave in ideje, ki so vedno dobrodošle pri tako mladem programu. Mislim da smo na dobri poti.

Čas pa bo pokazal svoje.

Nekaj utrinkov pa najdete v galeriji

 

Komentarji: 0 | Dodaj komentar!

Spust v Avčah - tudi čudeži se dogajajo

Objavljeno: 29. 35. 2008 ob 22:35

No kot bi rekeli nekateri je bila nedeljska dirka v Avčah pravi mali čudež. Pa ne samo po številu nastopajočih ampak tudi po tem, da na nedeljski dirki ni bilo ne duha ne sluha o, za Avče tako znani in opevani, blatni kopeli.

Nedeljska dirka je postregla z atraktivnimi predstavami vseh udeleženk in udeležencev in moram priznati, da glede na videno spust v Sloveniji pridobiva na popularnosti in kvaliteti. Vse čestitke tudi organizatorjem, proga je bila odlično pripravljena in izvedena.

No pa da ne bomo preveč hvalili še ena pikra na račun nagrad (bolj na račun tistih, ki so jih prispevali). Res je, da je vsaka nagrada dobrodošla. Mi pa ni čisto jasno, kaj bo Jan z treking obroči in gumami, ali pa Felc s torbico za na prtljažnik 20 colskega kolesa v frorescentnih barvah iz osemdesetih? No mogoče pa nas na naslednji dirki čaka presenečenje.

Pa pokukajte tudi v galerijo, da boste videli, da je vse res

Komentarji: 0 | Dodaj komentar!

Lipniška jama - spust v srce Krasa

Objavljeno: 16. 00. 2008 ob 0:00

Prelepa sobota nas je zvabila v globine Krasa. Odpravili smo se v Lipniško jamo. Jamo, ki skriva največji kapnik v Sloveniji. Jamo, kjer spoznaš, kako velika je moč vode in narave. Jama sama je globoka 230m in dolga 1395m. V katastru slovenskih jam je zabeležena pod številko 311. Več pa boste lahko izvedeli, ko se nam naslednjič pridružite.

Lipniška jama

Komentarji: 0 | Dodaj komentar!

Ledno plezanje - Stojna jama

Objavljeno: 2. 00. 2008 ob 0:00

Ko vse drugo pade v vodo (tokrat dobesedno), ti ne ostane nič drugega kot, da se znajdeš.

Ker je povsod drugje voda curjala in ne zmrzovala, nam ni preostalo drugega, kot da se odpravimo tja, kjer je vedno led. Škof, Andrej in moja malenkost smo odšli v Stojno jamo. Za vse ostalo pa že star slovenski pregovor pravi, da slike povedo več kot 1000 besed.

Stojna jama

Komentarji: 0 | Dodaj komentar!

CULT 2008!

Objavljeno: 1. 00. 2008 ob 0:00

Naš partner Cult je predstavil nova cestna kolesa za leto 2008. Kolesa izgledajo odlično. Prvi testi samo potrjujejo kvaliteto. Kolesarji Perutnine so že na prvi dirki, opremljeni s kolesi na sliki. Več na www.cult.si

Cult Peleton

Cult Peleton TT

Komentarji: 0 | Dodaj komentar!

Najboljši TV program danes!

Objavljeno: 22. 27. 2008 ob 0:27

Lep pozdrav vsem gledalcem, danes je na vrsti športni program. Je daleč najbolj zdrav, naročnine ni, užitek zajamčen. Traja kakšno uro in pol, nato pa sledi tuš in miren spanec.

Šmarna gora Jan. 2008

S Škofom sva krenila dokaj pozno (po 20:00), pa vendar je bila vsaka svetilka odveč. Luna je sijala in kazala pot do vrha. Tole bo treba ponoviti. Vam javim, ko gremo. Gledanje tega programa je vedno lepše v družbi

Komentarji: 0 | Dodaj komentar!

First snow 2008!

Objavljeno: 9. 31. 2008 ob 4:31

Tole pa ne potrebuje komentarja ;)

Komentarji: 0 | Dodaj komentar!